L’Elixir Poètic torna a omplir Terrassa de poesia

L’Elixir Poètic ha tornat a omplir Terrassa de poesia amb la seva setena edició. Al llarg de l’última setmana, una quinzena d’actes, entre seminaris, taules rodones i audicions, han apropat aquesta disciplina a la ciutadania, i ho han fet de manera especial durant el cap de setmana. Un dels plats forts ha estat l’Slam Poetry, amb una desena d’slammers – acompanyats de DJ i speaker – que han portat un públic eminentment jove al Teatre Principal el divendres al vespre.

L’acte central del festival, un any més, ha estat La Ràtzia, que aquest any s’ha fet a porta tancada al Teatre Principal, en comptes de fer-se als carrers com és habitual.

Un acte que, aquest any, ha comptat amb set poetesses: Laia Noguera, Sònia Moll, Juana Dolores, Raquel Santanera, Selena Gala, Ángela Fernández i Alexandra Alexeieva, a més de la música de Rows and Souls i Miss Raisa. Tot plegat, també, amb subtítols i interpretació de signes, en un acte que ha omplert un Teatre Principal vestit de gala per a l’ocasió.

Tot un colofó a una setmana de festival que, tot i haver-se d’adaptar, com tot, a la pandèmia, deixa un regust positiu.

La Ràtzia també va ser l’escenari per anunciar els guanyadors del premi Marta Pessarrodona: Cecília Navarro, en la categoria d’obra escrita, i Adrián Salcedo, en la d’obra audiovisual. Un premi Pessarrodona que, tot i ser només la segona edició, ja es consolida.

Aquest diumenge, les propostes han continuat al Vapor de la Casa de la Música. Pepino Pascual hi ha portat «Essències», un espectacle familiar per experimentar amb la poesia i la música, que ha fet volar la imaginació dels més petits i, també, dels grans.