L’embassament que subministra aigua a Terrassa, en prealerta per la sequera d’aquest estiu

Les poques pluges i les altes temperatures d’aquest estiu han provocat que tant sols el 40% de les reserves d’aigua catalanes estiguin actives. Segons el protal digital «www.sequera.gencat.cat» la situació dels pantans catalans es troba en l’anomenada sequera severa i està molt a prop del que es consideraria una sequera extrema. Si s’arriba a aquesta situació el govern català i els governs municipals poden restringir alguns dels usos de l’aigua d’ús domèstic, de regs públics i privats, neteja de carrers, granges o fonts públiques.

En el cas de Terrassa l’embassament que proporciona l’aigua a la ciutadania és el del Ter-Llobregat. La majoria de la zona metropolitana usa el subministrament d’aquest mateix embassament que a dia d’avui es troba en prealerta.

El passat 21 de febrer l’Agència Catalana de l’Aigua ja va declarar la prealerta del sistema Ter-Llobregat, perquè els embassaments estaven al 56% de la seva capacitat, un 16% que ara. Tot i així hi ha d’altres zones de la Catalunya Central on la preocupació és major i que actualment sí que es troben en estat d’alerta com és el cas dels embassaments ubicats a Osona, el Berguedà i Igualada.

Des del govern municipal de Terrassa es segueix amb atenció l’evolució de les previsions meteorològiques i de l’estat dels pantans per tal de plantejar-se l’aplicació d’alguna restricció del consum d’aigua si la situació actual empitjora.