L’empremta de l’Escac, al darrere de les noves sèries de televisió

El talent de l’alumnat de l’Escola de Cinema i Audiovisuals de Catalunya, amb seu a Terrassa, està al darrere de les produccions televisives recentment estrenades. Ens referim a ‘La línia invisible’ a Movistar+, ‘La casa de papel’ a Netflix i ‘Veneno’ d’Atresmedia.

En el cas de ‘La línea invisible’, la nova sèrie original dirigida per Mariano Barroso sobre els inicis de la banda terrorista ETA, destaca Marc Gómez del Moral com a director de fotografia (ho va ser també de ‘El día de mañana’) i Jaume Martí com a un dels muntadors.

Pel que fa a l’exitosa ‘La casa de papel’, sobre l’atracament a la Fábrica Nacional de Moneda y Timbre i creada per Álex Pina, compta amb Abdon Alcañiz com a director d’art. Alumni del Màster de l’ESCAC, és també el responsable de la direcció artística de ‘El embarcadero’. A més, Regino Hernández, també alumni de l’escola, és un dels responsables del muntatge.

L’empremta de l’Escac també es pot trobar a ‘Veneno’, creada, escrita i dirigida per Javier Calvo i Javier Ambrossi, coneguts com Los Javis, sobre la vida de La Veneno, una de los icones LGTBI més populars d’Espanya. Hi treballen Claudia Costrafreda i Ian de la Rosa com a coguionistes. Els dos directors de fotografia de la sèrie són Gris Jordana Andreu Adam Rubiralta. Mentre que Alberto Gutiérrez és un dels muntadors habituals dels directors i Laia Casanovas és responsable de la part de so, a més d’altres graduats presents en altres departaments.