L’empresa terrassenca AE Innova obre mercat al Japó amb els seus sensors sense cables

L’empresa catalana AE Innova s’ha introduït al mercat japonès amb la instal·lació dels seus sensors autònoms sense cables per al manteniment de maquinària industrial en una planta química. La companyia egarenca ha arribat a un acord amb el conglomerat CBC Group per proveir-la amb els seus dispositius, que no tenen bateria i funcionen de forma autònoma aprofitant la mateixa escalfor de l’entorn industrial, convertint-la en electricitat neta i sostenible. Aquests sensors monitoritzen les vibracions de la maquinària i permeten fer un manteniment predictiu alertant quan es produirà la fallada per tal d’evitar els riscos i costos que suposarien haver d’aturar el procés productiu. Per a la seva entrada al mercat japonès, AE Innova ha comptat amb el suport d’ACCIÓ, l’agència per la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball, per mitjà de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions a Tòquio.

El dispositiu desenvolupat per AE Innova s’instal·larà a les màquines rotatives, bombes i compressors d’una de les plantes químiques de CBC Group al Japó, un conglomerat empresarial que reuneix negocis en sectors com la química, l’electrònica, l’automoció o la salut. A més, amb el programari al núvol que també ha dissenyat AE Innova, és possible fer un manteniment predictiu de la maquinària aportant un estalvi econòmic i mediambiental gràcies al fet d’alimentar-se de forma autònoma amb l’escalfor de la planta i no utilitzar bateries de liti que calgui renovar periòdicament.

AE Innova produeix els seus dispositius de forma íntegra amb proveïdors locals i el muntatge es fa en una planta de la mateixa ciutat de Terrassa. El dispositiu d’AE Innova ja s’ha testejat de forma pilot amb resultats exitosos a 15 instal·lacions industrials de l’Estat i, a més, l’empresa també ha tancat un acord per començar a distribuir-lo a la zona del Golf Pèrsic. Per tal d’impulsar l’entrada de la seva tecnologia al mercat europeu, AE Innova es troba immersa en una ronda de finançament amb l’objectiu de captar cinc milions d’euros, dels quals un ja està compromès per la Comissió Europea, que inverteix en l’empresa a través del European Innovation Council.