L’empresa terrassenca Vytrus Biotech completa el seu finançament per valor d’1 milió d’euros

Vytrus Biotech ha completat amb èxit la ronda de finançament, que va iniciar l’últim trimestre de 2017, amb l’obtenció de nous recursos per valor d’un milió d’euros. Aquesta nova injecció financera permetrà a la companyia seguir amb la seva estratègia d’expansió, entre la qual destaca la seva futura incorporació en un Mercat Alternatiu Borsari d’Europa.

Aquesta última operació de finançament s’ha tancat amb la firma de dos préstecs participatius: un amb l’Institut Català de Finances (IFEM-ICF) per valor de 200 mil euros i un altre amb ENISA per 100 mil euros. També ha comptat amb una injecció de 100 mil euros de diverses entitats financeres. Durant tot el procés, l’empresa ha comptat amb l’assessorament financer de Mabla, firma especialitzada en l’anàlisi i la valoració de les empreses del Mercat Alternatiu Borsari (MAB).

Vyrus Biotech va néixer el 2009 a Terrassa de la mà de dos emprenedors, Albert Jané i Óscar Expósito. L’empresa basa el seu negoci en la biotecnologia vegetal i en el cultiu de cèl·lules mare vegetals, per desenvolupar, produir i comercialitzar principis actius d’alt valor afegit pels sectors cosmètic i sanitari.

El 2017 l’empresa ha duplicat la seva facturació assolint vendes de 650 mil euros i el 2018 preveu superar el milió d’euros. La biotecnològica té firmats acords de distribució a 50 països i en els últims anys ha llançat al mercat 7 productes propis i 7 productes exclusius per a multinacionals del sector cosmètic i medical device.