L’empresari Emilià Lázaro dona 55 obres al Museu de Terrassa

Són 44 obres de Robert Cabeza, sobretot edificis, paisatges i espais urbans de la ciutat, tres obres de Roc Alabern, dues de Pere Gastó, les primeres que tindrà el Museu, i una única obra de Bascuñana, d’Anna Calero, Laureà Barrau, Joaquim Vancells, Isidre Òdena i Rosanna Fontanet. Aquestes obres d’art han estat donades aquest dimarts a l’Ajuntament de Terrassa de la mà de l’empresari Emilià Lázaro.

Uns valuosos treballs que passen a formar part de les més de 40.000 obres artístiques del fons del Museu de Terrassa, gairebé la meitat del patrimoni artístic i cultural de la ciutat. Un llegat que promourà l’ampliació del Museu de Terrassa abans no acabi el mandat. A excepció de Pere Gastó que s’estrena al Museu amb les seves dues primeres obres donades avui, les 53 restants passaran a complementar l’obra que la resta d’artistes ja tenen en el Museu.

Junt amb el Museu d’Eivissa, el de Terrassa és el segon amb més obra de Laureà Barrau, destacat autor de pintura catalana de la primera meitat del segle XIX. Tot i això, el gruix de la donació són les característiques línies, paisatges i espais terrassencs, dibuixats per Robert Cabeza.