L’empresonament de Josep Rull marca el lliurament dels premis als Terrassencs de l’Any 2019

L’historiador Domènech Ferran, la mestra Montserrat Gorina i el polític Josep Rull ja són oficialment els Terrassencs de l’Any 2019. L’Associació Centre Cultural El Social ha lliurat els guardons aquest dissabte al vespre en un Teatre Principal ple de gom a gom. La gala d’entrega ha estat marcada per l’absència forçada de Josep Rull, un fet que ha marcat la cerimònia: abans de començar, edició especial dels Cants per la Llibertat a l’exterior del teatre; durant l’acte, nombrosos crits de llibertat des de la platea. L’esposa de Josep Rull, la regidora Meritxell Lluís, ha recollit el diploma en nom del seu marit amb tot el teatre aplaudint dempeus.

Com de costum, l’entrega dels premis ha anat precedida de la glosa de cadascun dels candidats, a càrrec del periodista Josep Villagrassa. Domènec Ferran ha estat l’encarregat d’agrair els premis en nom dels tres terrassencs de l’any.

Amb l’alcalde Jordi Ballart, el bisbe auxiliar Salvador Cristau i el president del Social Ricard Figueras presidint l’acte des del centre de l’escenari, i personalitats com el conseller de Territori Damià Calvet entre el públic, la d’enguany ha estat la cinquanta-unena gala de proclamació dels Terrassencs de l’Any. Tota una tradició del Social que ja ha premiat un total de dues-centes nou personalitats de la ciutat i que ha acabat amb el ball de l’àliga en honor als guardonats.