Somelectrics22 600x396

L’energia centra el congrés Som Elèctrics! al MNACTEC

El dimecres 30 de novembre i el dijous 1 de desembre de 2022 tindrà lloc la setena edició del congrés Som Elèctrics! El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) i Sol Roig organitzen una vegada més aquest espai de divulgació. Aquest any està dedicat a l’energia, el seu present i el seu futur.

Des de la primera edició, el congrés Som Elèctrics ha estat un espai de debat i reflexió sobre la transició energètica i els canvis socials i econòmics que comporta. Tenint en compte des de l’inici el context de major demanda d’energia i de crisi climàtica.

En aquesta setena edició, es parlarà del present i futur de l’energia, però amb una visió no únicament econòmica o geopolítica, també amb una mirada més introspectiva i realista de la interacció entre la societat i el nostre entorn.De com podríem ser competitius, però també competents, de com industrialitzar-nos o moure’ns, alhora que renaturalitzem espais, sòls i infraestructures 

I és que en el 2022 que el país no té definit encara un model energètic clar. A  més hi ha diuen els organitzadors absència de marcs legals que permetin un desenvolupament de renovables. Afegeixen també que som dependents energèticament i que la societat no ha rebut un missatge prou clar de què en aquesta transició n’és part activa. S’intueix, diuen, que s’està arribant al final d’un procés d’evolució social cap a un nou model, ara mateix, incert.