L’enginy Invisible, Protagonista Del Nou Pòdcat De La Sèrie 'algorrritmes Upc’

L’enginy invisible, protagonista del nou pòdcat de la sèrie ‘Algorrritmes UPC’

En el segon episodi de la sèrie Algorrritmes UPC, Núria Salán, professora de la UPC, fa un recorregut històric per descobrir la vida de dones pioneres i els seus descobriments o aportacions, que molt sovint han estat silenciats. A L’enginy invisible, doncs, Salán reivindica el paper de la dona en el desenvolupament científic i tecnològic de la societat,amb un toc d’humor. Coincideix  amb la commemoració de l’11 de febrer, Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència.

Maria la Jueva, la primera dona alquimista, o Hipàtia, la primera dona matemàtica i astrònoma de la història. Letitia Mumford Geer va inventar la xeringa que es pot utilitzar amb una sola mà. Hedy Lamarr va crear el sistema que va permetre desenvolupar la tecnologia Wi-Fi. Són alguns dels exemples que planteja Salán, a L’enginy invisible.

Així la sèrie Algorritmes UPC vol apropar a la ciutadania, en especial al públic jove, els darrers avenços científics i tecnològics de la mà d’investigadors i investigadores de la Universitat. Compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa. Està disponible, en obert, a iVooxSpotify i YouTube, on cada dimecres, des de l’1 de febrer, es pot escoltar un nou capítol.