L’engranatge del Mundial femení d’hoquei es posa en marxa amb la constitució del Comitè Organitzador

Terrassa acollirà de l’1 al 17 de juliol de 2022 el Mundial femení d’hoquei herba, conjuntament amb la ciutat holandesa d’Amstelveen. L’Estadi Olímpic i el Municipal Martí Colomer seran els centres neuràlgics d’aquesta competició, on es podran veure partits de la fase de grups, les semifinals, el partit per la medalla de bronze i la gran final.

Aquest dimarts s’ha constituït el Comitè Organitzador, en una reunió telemàtica en la qual s’han fixat el calendari de treball i el programa d’accions i actuacions previstos. El Comitè el formen una setzena de persones, entre representants de les tres administracions, Ajuntament de Terrassa, Generalitat de Catalunya i Diputació de Barcelona, el Consejo Superior de Deportes, les Federacions espanyola i catalana i els clubs de la ciutat. El regidor d’Esports, Miguel Ángel Moreno, el presideix.

De la reunió ha quedat palesa que la crisi sanitària ha trastocat els plans previstos, especialment en el terreny econòmic. L’objectiu és donar cabuda al sector privat i reduir les aportacions de les administracions que, en despeses d’organització, pujava a uns 4,5 milions d’euros.  Qui també patirà la Covid-19 és l’Estadi Olímpic. Es reduirà la inversió prevista inicialment per l’Ajuntament en els treballs de remodelació d’aquest equipament i que girava al voltant dels 5 milions.

El proper 29 de setembre el Comitè Organitzador s’ha citat per posar l’engranatge en marxa. Terrassa té experiència en grans cites internacionals d’hoquei, en ser la seu dels Jocs Olímpics de Barcelona i l’organitzadora del Champions Trophy del 2006. A més, serà la tercera ciutat en acollir un Mundial d’hoquei en territori espanyol, després que els dos primers es fessin a Madrid, concretament a les instal·lacions de Somontes el 1978 i del Club de Campo el 2006.

La constitució ha tingut lloc aquest dimarts

Isaac Albert i Miguel Ángel Moreno formen part del Comitè Organitzador

La constitució s’ha fet telemàticament