L’entrega del Premi BBVA de Pintura Ricard Camí enceta l’exposició amb les 24 obres finalistes

L’artista de procedència hongaresa i que porta dos anys residint a Barcelona, Brigitta Both, ha estat la flamant guanyadora de la quinzena edició del Premi BBVA de Pintura Ricard Camí. La seva obra “Sincronitzats” és un treball simple que transmet variades emocions i sentiments. Un missatge que l’artista transmet en la majoria de les seves obres. Both s’emporta 18.000 euros, 6.000 dels quals són per a una exposició i per a la promoció del seu treball.

En aquesta edició d’un dels premis d’art més influents del país, s’ha concedit un accèssit, i s’emporta 6.000 euros, a la barcelonina Núria Ruano, per “Somni en blanc 31/17”, un paissatge irreal on s’intueix més que no pas allò que es veu. El Centre Cultural ha acollit un cop més aquest dijous, l’acte solemne d’entrega dels premis de pintura que va idear el defensor i promotor de l’art contemporani de la desapareguda Caixa Terrassa, Ricard Camí.

Aquest any la seva vídua no ha pogut assistir a l’acte en el qual sempre se li rendeix un emotiu record. El President de la Fundació Antiga Caixa de Terrassa, Ignasi Cusidó, i el què havia estat President de l’entitat bancària, Oriol Badia, s’han encarregat de traslladar-li l’homenatge. En els parlaments s’ha destacar la importància i trajectòria del Premi Ricard Camí, i antics guardonats han expressat el què han suposat els reconeixements en la seva carrera artística.

Una efusió del món cultural que l’Ajuntament ha sabut recollir. El Premi BBVA de Pintura Ricard Camí és un certàmen biennal que se celebra des del 1989 per promoure als joves artistes, de qualsevol estil o tendència, a recolzar i projectar les seves carreres. Aquesta vegada han estat 205 obres les que s’han presentat a concurs, de les quals 24 han quedat finalistes. Aquests treballs són els que ara es poden veure al Centre Cultural fins a mitjans d’octubre.