L’equip Altair guanya el concurs internacional de llançament de coets

Divendres, a Osca, va trenir lloc el llançament de coets del concurs internacional que ha organitzat l’associació europea d’estudiants d’enginyeria aeronàutica EUROAVIA amb el suport del Campus de la UPC de Terrassa. Els equips participants, entre els quals, 16 estudiants europeus, havien de construir un coet que s’enlairés 400 metres d’altura i que, al caure, deixés intacte els dos ous que portaria a l’interior.

L’únic equip que ha aconseguit no trencar els ous ha estat el guanyador, Altair (que en àrab significa ‘volador’), format per Belal Zahda (Alemanya), Heba Gaballah (Egipte), Bianca Turc (Romania) i Pablo-Nicolás López (Cadiz). Va ser també el que es va acostar més a l’objectiu, amb 387,4 metres. Els dos ous que portaven, de gallina i de perdiu van ser recuperats intactes. El seu paracaigudes es va desplegar de forma correcta però al ser força gran la velocitat de descens se’l va emportar el vent i va caure força lluny, uns centenars de metres.

El llançament va ser possible gràcies a l’associació SpainRocketry, que va facilitar el seu camp de llançament, la logística i material necessari així com el seu suport per preparar-ho. L’esdeveniment ha tingut també el suport de la facultat ESEIAAT de la UPC, el patrocinador principal, Hewlett Packard, ITAèrea, el Consell de l’Estudiantat de la UPC, i SpainRocketry (llançament) i FabLab Terrassa (per poder imprimir peces en 3D).