L’equip Cosmic Research de l’ESEIAAT es prepara per fer història amb el seu coet LUCID

L’escola superior d’enginyeries de Terrassa es prepara per assolir una fita històrica. Per primer cop, un equip universitari de l’estat espanyol participarà en la prestigiosa competició internacional Spaceport America Cup. Serà entre el 17 i el 22 de juny quan el grup de treball Cosmic Research, format per 9 estudiants de l’ESEIAAT, competirà amb les millors universitats del món. La prova es disputarà a l’estat nord-americà de Nou Mèxic i el repte per als representants de la UPC serà del màxim nivell: fer volar un coet supersònic a més de 2.000 quilòmetres per hora per arribar a una altitud de 9.000 metres.

Comença així el compte enrere per veure el coet català enlairant-se pel cel dels Estats Units. L’equip universitari porta gairebé un any dissenyant aquest model, que ha estat batejat amb el nom de LUCID. El projecte vol retre homenatge a Shannon Lucid, la dona astronauta que més dies consecutius ha estat a l’espai.

L’equip Cosmic Research ostenta el rècord d’Espanya des que, a finals del 2021, va fer volar un coet fins als 7.800 metres. Ara, buscarà la màxima aproximació als 9 quilòmetres d’altitud, en un concurs que també valora la recuperació de l’artefacte en les millors condicions, així com el companyerisme entre equips. El certamen reunirà uns 1.700 estudiants i professors internacionals, els quals representaran més de 150 institucions procedents dels cinc continents.