L’equip de govern ha emés 180 nous expedients en relació als habitatges buits en el que portem d’any

L’equip de govern ha emés 180 nous expedients en relació als habitatges buits a la ciutat, en el que portem d’any. La majoria pertanyen a bancs que tenien pisos buits injustificadament, durant més de dos anys.

Fins aquest mes de juny, dels contenciosos oberts a Terrassa, la justícia ha emès 53 sentències favorables als interessos de l’ajuntament, 13 desfavorables i 3 amb estimació parcial. En xifres, d’aquestes multes interposades, per valor de 547.000 euros, se n’ha cobrat prop de la meitat, 217.000€, i han estat suspeses una quantitat de 250.000€. La resta han estat anul·lades.

Entre el 2014 i el 2016, s’han pogut recuperar 56 pisos, que han passat a incrementar el fons municipal de lloguer social d’emergència, per a persones en situació de vulnerabilitat residencial. Això va permetre que l’any passat es poguessin assignar 171 habitatges. Pel 2017 es preveu que puguin ser 180 més. L’objectiu del consistori és reduir la llista de demandes urgents de lloguer social a Terrassa, xifrada en la necessitat de disposar de 881 habitatges.

D’altra banda, l’Oficina d’Intermediació Hipotecària i de Lloguer va aconseguir l’any passat reduir a 0 els casos treballats i tancats en intermediació hipotecària sense alternativa d’habitatge. Es van poder aturar els 52 desnonaments dels que es va tenir coneixement. Pel que fa als derivats del lloguer, se’n van detectar 223 i 164 es van poder aturar o ajornar. En aquests casos, s’ha aconseguit mantenir el 13% de les unitats familiars al mateix habitatge gràcies a ajuts socials, mentre que per al 87% restant se’ls ha buscat una alternativa residencial.