L’equip de govern presentarà un pressupost per al 2023 de 225 milions

El pressupost per al 2023 serà de 225 milions d’euros, deu més que el d’aquest any. Aquesta és la xifra que l’equip de govern, format per Tot per Terrassa i ERC, té sobre la taula i que es votarà al ple extraordinari del 30 de novembre.

Aquests dilluns han començat un seguit de sessions obertes a la ciutadania per explicar-los. El tinent d’alcalde de Serveis generals i Govern Obert, Isaac Albert, ha explicat que l’any que ve els comptes municipals estaran condicionats per un increment tant d’ingressos, però sobretot per l’augment de les despeses.

L’Ajuntament ingressarà més pel seu compte (no pas per la banda d’impostos i ordenances, que han quedat congelades) i també per altres administracions (Estat i Generalitat). En total, 9,3 milions més. En el capítol de despeses, s’espera un augment del cost de l’energia (4 milions més) i de la càrrega financera a les que cal sumar-hi 1,6 milions per la creació de 46 places de la policia municipal i 3 milions per la reorganització interna del consistori (que inclou la regularització d’interins), entre d’altres. En suma, 17,1 milions més de despesa.

Pel que fa a la distribució del pressupost, l’àrea que s’emporta el tros del pastís més gran és la d’espai públic i sostenibilitat. Són 86 milions que es destinaran majoritàriament a seguretat, neteja, transformació energètica i sostenibilitat. Servei Públic rebrà 40 milions; Drets Socials, 34 milions; Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, 22 milions i Cicles de la Vida, 28.

El 2023 hi haurà 12,9 milions en inversions. S’hi inclouen grans projectes com el Parc de la República (aquesta setmana n’han començat les obres), el Casal del Roc Blanc, la cobertura de la pista de Can Jofresa, el nou edifici d’Eco Equip i la modernització dels mercats. Una part important anirà a manteniment i s’espera comptar l’any que ve també amb l’ajuda dels Next Generation.

Els fons europeus subvencionaran  la transformació digital i modernització de l’administració (832.000 de 1,3 milions) i la zona de baixes emissions (8,9 milions de 12,7). L’Ajuntament està a l’espera de la resolució d’altres convocatòries.

Els propers dies cada àrea presentarà més en detall els seus pressupostos en audiència pública. S’hi pot participar a través de Participa Terrassa.