L’equip d’estudiants UPC ecoRacing de la UPC-ESEIAAT triomfa a la Formula Student de Suïssa

Els estudiants de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la UPC que formen part de l’equip català UPC ecoRacing, estan completant una excel.lent temporada.

I és que el seu bòlid elèctric ecoRD s’ha proclamat campió a Suïssa, on ha destacat a les proves de pla de negoci, en què han aconseguit la primera posició; a la prova de gestió de recursos, en què ha assolit el segon lloc, i a la de disseny, en què ha quedat en tercer lloc. Gràcies al còmput total de punts, l’equip UPC ecoRacing han quedat campions a la classificació general i s’han proclamat, així, campions a la Formula Student de Suïssa, que s’ha celebrat de manera telemàtica entre el 14 i el 18 de juliol.

Fa quinze dies, al mític circuit d’Assen (Països Baixos), l’equip de la Politècnica de Terrassa també va aconseguir el cinquè lloc a les proves d’acceleració i autocross i va completar la prova de resistència –la més exigent de tota la competició–, on es va posar a prova la fiabilitat del monoplaça al llarg dels 22 km del circuit. A més, UPC ecoRacing va ser l’únic equip de la categoria elèctrica que va completar la inspecció tècnica de la bateria d’alta tensió en el primer intent, en menys de 90 minuts.

La propera cita d’UPC ecoRacing serà al circuit de Barcelona-Catalunya entre els dies 4 i 8 d’agost, on els estudiants de l’ESEIAAT competiran amb mode de conducció autònoma per primer cop a la història de l’equip.

Com és l’ecoRD campió?

El monoplaça de l’equip UPC ecoRacing compta amb un motor a cada roda, proporcionant fins a 1.190 Nm de parell en total. Tal com explica el director de l’equip, l’estudiant Sol Vernet, “amb aquesta característica, combinada amb el baix pes del cotxe (195 kg) i la seva potència de 140 kW, l’ecoRD és capaç d’accelerar de 0 a 100 km/h en només 2,4 segons.”