Cansat2021

L’equip Hermes de l’Institut Terrassa participa a la final catalana d’un concurs de l’Agència Espacial Europea

Un centenar de joves d’entre 14 i 19 anys, alumnes d’ESO, batxillerat i FP de 16 instituts, tutoritzats pel seu professorat, participaran aquest dissabte 7 de maig a la fase classificatòria estatal a Catalunya del concurs CanSat, que tindrà lloc a l’Aeròdrom d’Igualada-Òdena. Consisteix a dissenyar, construir i llançar petits satèl·lits, de la mida d’una llauna de refresc.

L’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC) és l’encarregada d’organitzar la fase classificatòria estatal a Catalunya d’aquest concurs que impulsa cada any, a tota Europa, l’Oficina Europea per a l’Educació en l’Espai (ESERO) de l’Agència Espacial Europea (ESA).

La segona edició del CanSat a Catalunya ha superat totes les expectatives. Si l’any passat ja es van inscriure a aquest concurs tecnològic nou equips, en l’edició d’enguany s’hi han inscrit 50 equips d’instituts d’arreu de Catalunya, dels quals només 18 han estat seleccionats per enlairar els seus minisatèl·lits. Aquests equips estan integrats per un centenar de joves d’entre 14 i 19 anys, alumnes d’ESO, batxillerat i FP de 16 instituts, tutoritzats pel seu professorat.

Durant tot un curs, aquestes joves promeses de l’enginyeria han dedicat el seu talent a dissenyar i construir petits satèl·lits, de la mida d’una llauna de refresc, que integren telemetria, sensors i transmissors de dades. Aquests enginys seran llançats el dissabte 7 de maig, a les 11 h, a les 12:30 h i a les 14 h, des de l’Aeròdrom d’Igualada-Òdena, a bord de coets dissenyats per estudiants de l’associació Cosmic Research de l’ESEIAAT-UPC. Es tracta de la final catalana de la competició #CanSat, una iniciativa de l’Oficina Europea per a l’Educació en l’Espai (ESERO) de l’Agència Espacial Europea (ESA), que té com a objectiu fomentar vocacions envers l’espai, la tecnologia i les disciplines STEM entre el jovent.

D’entre els equips participants figura Hermes de l’Institut Terrassa.