L’equip masculí de waterpolo del CN Terrassa s’assegura plaça de Champions League

L’equip masculí de waterpolo del CN Terrassa tornarà a jugar la Champions League la propera temporada. Està previst que aquesta mateixa setmana la Comissió Delegada de la Federació Espanyola (RFEN), de la qual hi forma part el president del CN Terrassa, Jordi Martín, aprovi tots els acords als quals es van arribar en la darrera reunió de presidents de clubs de waterpolo.

Durant la trobada telemàtica es va acordar utilitzar com a vàlida la classificació que hi havia en el moment de l’aturada de la competició, tombant així propostes d’altres clubs que volien fer ús de la taula al final de la primera volta. Així doncs, el CN Terrassa, com a tercer classificat i amb els mateixos punts que el segon, el CN Barcelona, acompanyaran l’Atlètic-Barceloneta a la màxima competició continental. Els de Dídac Cobacho, però, hauran de disputar una eliminatòria prèvia.

A falta de confirmació oficial per part de la LEN, la Champions League 2020-2021 serà ben diferent i es podria escurçar el nombre d’equips participants per estalviar costos als clubs. De fet encara s’ha de jugar la fase final de la present temporada, prevista en un principi per al setembre. D’aquesta manera les primeres eliminatòries de la propera Champions, si acaben havent-hi, no es disputarien com a mínim fins a l’octubre.

Segons ha assenyalat Jordi Martín a Canal Terrassa, en la reunió de clubs es va demanar que, en cas de renúncies europees en la competició femenina, es tibés de classificació. El CN Terrassa, que va finalitzar cinquè, podria tenir alguna opció si algun dels seus predecessors (CN Mataró, CE Mediterrani, CN Sabadell i CN Sant Andreu) no volen jugar al·legant motius econòmics.

Campions

Seguint aquest criteri, en la reunió de clubs també es va acordar proclamar l’Atlètic-Barceloneta i el CN Mataró com a campions de les Lligues Premaat masculina i femenina, respectivament. També es van aprovar els canvis per a la propera competició de lliga.

Al no produir-se cap descens, la masculina estarà formada per 12 equips (pujaria el CN Molins), mateix número per a la femenina amb els ascensos d’AR Concepción Ciudad Lineal i Leioa. Cada lliga estarà dividida en dos grups de sis equips i els tres primers d’aquesta primera fase lluitaran pel títol en la següent, en la qual no s’hi podran enfrontar novament els equips que s’hagin vist inicialment, arrossegant-se així els punts.

Els dos primers lluitarien pel títol en una final a quatre, en la qual el subcampió tindria accés a la Championes League, prevalent aquest criteri per davant del segon de la fase regular, tal i com s’havia fet fins ara. Totes aquestes mesures suposarien un estalvi per als clubs, entre desplaçaments i arbitratge, d’un 15% aproximadament. Està previst que a finals de juny es faci el sorteig.

Obertura del CN Terrassa

D’altra banda el president del CN Terrassa ha assenyalat que, una vegada coneguda les fases de desconfinament per part del govern central, la idea és obrir l’Àrea Olímpica el 18 de maig. Seguint les indicacions d’aforament i de màxima seguretat, els primers espais en utilitzar-se seran les sales de fitness. De fet la idea és ubicar part de les màquines en altres espais de les instal·lacions, com la sala que ocupava abans el bar, al costat del Saló Social. L’accés a les piscines, però, s’endarreriria al 25 del mateix mes.

Tal i com ja va indicar el club egarenc fa unes setmanes en un comunicat, els primers socis amb dret per accedir-hi seran aquells que estan al corrent de pagament i hagin complert amb les quotes socials.