L’equip masculí del CN Terrassa busca podi a la Copa d’Espanya de Clubs de Natació de Divisió d’Honor

L’Àrea Olímpica acollirà des d’aquest dimecres a la tarda i fins divendres la 32a edició de la Copa d’Espanya de Clubs de Natació de Divisió d’Honor. És la competició per equips de referència de la temporada, que aplegarà els vuit millors clubs de l’Estat tant en categoria masculina com en femenina, i s’emmarca dins la commemoració del 90è aniversari del CN Terrassa.

Hi participaran CN Sabadell, Real Canoe NC, CN Sant Andreu, CD Gredos San Diego, CN Terrassa, CE Mediterrani, Madrid NC, CN Ferca San José, en categoria masculina, i CN Sant Andreu, CN Sabadell, CD Gredos San Diego, CDN Bidasoa XXI, CN Barcelona, CN Tenis Elche, Real Canoe NC i CE Mediterrani, en femenina. En total, 215 nedadors i nedadores.

Rp Copa Espanya Clubs Natació Divisió Honor 5

La presentació ha tingut lloc aquest dimarts a l’Àrea Olímpica (Font imatge: CN Terrassa)

La convocatòria del CN Terrassa està formada per 14 nedadors, entre ells els dos mundialistes acabats d’aterrar de Melbourne, Alberto Lozano i Mario Mollà, que han d’ajudar a lluitar per les primeres places.

Totes les proves del campionat es disputen pel sistema de contrarellotge i en dues sèries, que la fan molt més àgil. Els tres primers pujaran al podi, mentre que el setè i vuitè baixaran a Primera Divisió.

L’equip femení, a Gijón

L’equip femení del CN Terrassa, amb 13 nedadores, competirà en les mateixes dates a la Copa d’Espanya de Primera Divisió, que se celebra a les instal·lacions del CN Santa Olaya de Gijón. La competició estrena format, atès que aplegarà un total de setze equips en lloc dels vuit que reunia tradicionalment.

El tècnic Raúl Navalón entén que l’objectiu ha de ser l’ascens a la màxima categoria, però en subratlla la dificultat. “El fet que s’hagi ampliat el nombre de participants de 8 a 16 fa que la puntuació quedi més repartida i que penalitzi molt més que la teva segona nedadora es classifiqui més enllà de la desena posició”. Com és habitual en aquesta competició, els relleus esdevindran cabdals a l’hora d’establir la classificació final.

Equip Femení Cn Terrassa Natació

Equip femení del CN Terrassa que competirà a Gijón (Font imatge: CN Terrassa)

L’entrenador barceloní considera que el ventall de candidats a pujar és força extens, atès que assenyala sis candidats per a dues places. “Al marge de nosaltres mateixes, el CD Nados Castellón, el CDN Inacua Málaga, el CN Palma de Mallorca, el CN Ferca San José i el CN Delfín aspiren a les posicions de privilegi”. Els altres deu equips són el CN Santa Olaya, el CD El Valle, el Getxo Igeriketa Bolue KE, l’AD Rivas Natación, el CN Mairena Aljarafe, el CD Amaya, el CN La Salle Palma, el CST Costa Azahar, el RGC Covadonga i el CN Galaico.