L’equip UPC ecoRacing presenta l’ecoRD 2024, més ràpid, lleuger i intel·ligent que la versió anterior

Aquest és l’ecoRD 2024, el darrer monoplaça de competició desenvolupat per estudiants de l’Escola d’Enginyeries Industrials, Aeroespacials i Audiovisuals de Terrassa. S’ha presentat aquest dijous a la mateixa escola davant d’alumnes, familiars i patrocinadors. El nou model, elèctric com l’anterior, és més ràpid, més intel·ligent i més ecològic que l’anterior i un 30 per cent més lleuger. Pesa 205 kg, té una potència de 140 kW i una eficiència del motor del 82 per cent. Fa el 0-100 km/h en només 2,4 segons.

L’equip actual UPC EcoRacing està format per 33 estudiants de diversos graus d’enginyeria de la Politècnica. S’agrupen en tres departaments tècnics i tres de gestió i es divideixen les tasques en funció dels coneixements i interessos de cadascú.

UPC ecoRacing va néixer el 2008 i ha anat guanyant múscul, amb un suport de patrocinadors a l’alça. Van desenvolupar el primer vehicle híbrid de Formula Student i la versió del 2021 ser el primer monoplaça de l’Estat que podia ser conduït amb pilot o de forma autònoma. Formar part de l’equip és una gran oportunitat.

L’EcoRD 2024 participarà en tres competicions de Formula Student aquest estiu: al juliol als Països Baixos i a l’agost a Montmeló i a Alemanya. La versió de l’any passat, la quinzena, va ser la més exitosa, amb 21 premis. Va quedar segon a la competició de Portugal i tercer a la de Montmeló.