L’equipament cívic de la Maurina estarà llest per a finals del 2018

L’Ajuntament de Terrassa ha iniciat la licitació de les obres de reurbanització de la plaça de la Maurina i de la construcció del nou equipament cívic del barri. Aquest projecte estava integrat, en un principi, al Pla de Barris, que es va haver d’aturar el 2011 per problemes de finançament. Ara es pretén acabar-lo amb l’obra més significativa del pla, un equipament que ha de donar servei a les entitats de la zona i que dinamitzi l’activitat cívica. L’edifici comptarà amb tres plantes, la primer d’elles, mig soterrada. De fet, a nivell arquitectònic, un dels principals problemes de la construcció serà superar el fort desnivell de la zona. Tant l’equipament com la reurbanització de la plaça i els seus carrers adjacents, Franc Comptat i Felip II, suposarà una millora ostensible de l’accessibilitat. Es donarà prioritat als vianants, s’afegiran noves àrees verdes i també es preveu un espai de centralitat per fer activitats a l’aire lliure, així com jocs infantils.

Aprofitant l’actuació també es milloraran serveis com el clavegueram, el subministrament d’aigua, l’enllumenat públic i la xarxa elèctrica, que encara compta amb cables aeris, desordenats i amb mancances.

Es preveu que els treballs comencin la propera tardor i durin una mica més d’un any (13 mesos). El pressupost, de 3.236.194,89 euros, està finançat per l’Ajuntament i la Generalitat de Catalunya.