Les 13 cambres catalanes destinen 10 milions d’euros per ajudar a empreses i autònoms

Les Cambres catalanes destinen 10 milions d’euros per ajudar a empreses i autònoms a superar els efectes de la Covid-19. Per primera vegada, les 13 cambres catalanes han donat llum verda al projecte «Aixeca, Activa i Accelera el teu negoci», una iniciativa per ajudar als empresaris i autònoms a superar les dificultats que ha deixat la pandèmia. Un pla específic que aglutina totes les possibles necessitats que puguin tenir les organitzacions, des del finançament a la creació de pàgines web, fins a ampliar la base de clients o renegociar els lloguers comercials.

El projecte «Aixeca, Activa i Accelera el teu negoci» està fet a mida per les pimes i els autònoms i és la continuació del projecte «Que cap empresa tanqui» amb el qual es van assessorar des de l’inici de la pandèmia a 2.000 empreses, principalment de consultes relacionades per accedir als ajuts públics o a les línies de crèdit. Per això s’ha creat una pàgina web aixecaelteunegoci.cat,amb més de 50 serveis gratuïts pensats amb una visió de 360 graus i organitzats en vuit àrees temàtiques.

Serveis d’assessorament per accedit al finançament i un punt d’atenció per facilitar els tràmits de constitució d’empreses. Un apartat amb idees per replantejar el negoci, formació, cursos i màrqueting empresarial. A la pàgina web també facilita les relacions entre empreses, ajuda en l’iniciació en el comerç internacional i orienta amb l’accés a les subvencions.

També hi ha un servei de mediació immobiliària i d’altres serveis relacionats amb la digitalització de la companyia. En cas que una empresa hagi de tancar s’ofereix l’assessorament en matèria laboral, fiscal i mercantil i assegura que el procés es faci sense riscos sobrevinguts. Fins ara mai les Cambres Catalanes s’havien unit en un projecte comú i destinar-hi tots els recursos disponibles.