Les actuacions per dinamitzar el Vapor Gran començaran a principis d’any

Als deu anys de la inauguració del Vapor Gran l’Ajuntament hi vol donar l’impuls definitiu que necessita per la seva dinamització. Un projecte encarregat a una empresa externa proposa diverses actuacions, moltes d’elles petites.

La primera que veurà la llum, a principis de l’any que ve, és una nova zona infantil amb tobogans aprofitant el mur i desnivell de davant de l’antic hotel. Aquesta actuació, pressupostada en 170.000 euros, està ja en fase de licitació.

Però la més important, que ronda el milió d’euros, serà al carrer Portal Nou. Serà de trànsit restringit i plataforma única per donar la continuïtat al vianant des de la plaça Vella. Una primera fase, entre els carrers Església i Racó, podria executar-se al 2019 si hi ha finançament i l’altra, fins al carrer Baldrich, un o dos anys després. En aquest darrer cas s’ha d’instal·lar un sistema de control per càmeres, à càrrec del grup Bon Preu, que comprovi que només hi circulen vehicles autoritzats o als que van al supermercat.

A tot això el Vapor Ros quan es resolgui el seu futur. Està en mans de la Generalitat, que ha de decidir si accepta l’edifici que el propietari li va deixar en herència, una decisió que podria prendre a finals d’any. Per aquestes dates haurà acabat la moratòria de concessió de llicències que durant un any ha permès treballar un Pla Especial del Vapor Ros per determinar quins usos ha de tenir la zona. Una opció que pren força és l’enderroc de l’antic pàrquing i seu d’Òmnium per connectar el Vapor Ros amb el Vapor Gran.

Altres actuacions menors a la zona del Vapor Gran passen per la humanització del carrer Miquel Casas, ara sense vegetació ni mobiliari, la dignificació de la zona de maniobra de l’antic hotel, la correcció d’alguns pendents del passeig del Vapor Gran o l’habilitació d’un amfiteatre. En quatre anys es completaria la dinamització.