Les ADF estrenen nou vehicle condicionat per a tasques de coordinació i vigilància

El Consell Comarcal i la Federació d’Associacions de Defensa Forestal del Vallès Occidental presenten un nou vehicle condicionat per a les tasques de comunicació, prevenció i vigilància d’incendis forestals. Aquest dimarts i a les portes d’una onada de calor que fa augmentar el risc d’incendi al bosc, el nou vehicle passa a formar part d’una flota de cotxes i efectius humans que poden mobilitzar, si cal, 35.000 litres d’aigua.

Aquest vehicle polivalent permetrà fer tasques de coordinació entre les ADF i els diferents efectius en cas d’incendi i forma part d’un conveni que també inclou tasques de gestió forestal durant tot l’any en els 23 municipis de la comarca. De fet el Consell Comarcal impulsa el projecte Boscos del Vallès que a banda de la neteja de boscos i camins forestals inclou la gestió del Centre Logístic de Biomassa, on es transforma la fusta sobrant del bosc amb energia neta.

Al Vallès hi ha 14 Agrupacions de Defensa Forestal que cobreixen el territori amb gairebé 200 voluntaris que durant 12 mesos participen en tasques de neteja, prevenció i vigilància de la massa forestal. Al Vallès Occidental hi ha unes 33.000 hectàrees de bosc del qual gairebé el 90 per cent són propietats privades. I tot en una comarca densament poblada que fa augmentar les negligències i el risc d’accidents al bosc. Una tasca informativa a la població que també assumeixen les Associacions de Defensa Forestal.