Les administracions de loteria venen un 20% menys pel sorteig de Nadal

Mal any aquest 2020 també pel sector dels venedors de loteria. El tancament durant el confinament va aturar els sortejos en general. Els jocs on line tampoc ajuden. A més, la complicada situació econòmica de moltes famílies fa que s’estigui venent menys per un dels sortejos, el de Nadal, que significa el 40% de les vendes totals de l’any. En concret, una disminució d’entre un 15 i un 20%. Hi ha tingut molt a veure el mal inici de campanya, a l’octubre, perquè moltes escoles i empreses ja no van reservar talonaris. Amb tot, a finestreta es va fent mica en mica aquests últims dies. Malgrat que ha estat un any terrible, molta gent ha demanat el número 20 per al seu dècim.

Si bé és veritat que per Nadal juga molta gent que habitualment no ho fa, el perfil de les persones que compren loteria es va envellint.

I just després de Nadal, a les administracions comença la campanya per la loteria de Reis. I és que molta gent s’espera a veure com va el sorteig de nadal per comprar algun número i, generalment, se segueixen menys protocols.

Les administracions de loteria esperen recuperar aviat la normalitat al sector.