Les alcaldies de la comarca reclamen més punts de vacunació i instruccions clares de cara a Nadal

Els alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental demanen a la Generalitat que, vist l’empitjorament de la situació epidemiològica, dicti normes clares de què es podrà fer i què no per les festes de Nadal. No volen que l’ambigüitat i la incertesa deixi a criteri de cada ajuntament quines activitats anul·la o restringeix i que per tant, hi hagi diferències entre municipis. Comprenen la fatiga de la població però demanen valentia al govern català per a què prengui les decisions que cregui per a minimitzar el risc de contagis.

En una reunió del Consell d’Alcaldies els responsables municipals de la comarca han acordat també demanar més punts de vacunació per fer front a l’increment exponencial de casos dels darrers dies. Ara només n’hi ha quatre. Aquest reforç ha de servir per a l’alumnat de 5 a 11 anys pugui reprendre el curs amb un alt índex de vacunació.

Als centres educatius del Vallès Occidental hi ha avui 5.500 persones confinades, 5.300 de les quals són alumnes. Això és un 3,2 per cent de l’alumnat de tota a comarca.

Oposició a la MAT i desig de coordinació per la FP

Al Consell d’Alcaldies s’ha aprovat un declaració institucional de rebuig a la línia de molt alta tensió projectada entre Maials, al Segrià, i Rubí, que passaria també Castellbisbal i Ullastrell.

Els alcaldes i alcaldesses també proposen coordinar els tres consells de Formació Professional que hi ha a la comarca per a planificar, conjuntament amb els Serveis Territorials d’Educació, l’oferta d’FP pel cus vinent.