mútua terrassa hospital

Les al·lèrgies respiratòries infantils tanquen el cicle ‘Dijous de Mútua’

Aquest dijous s’ha programat la conversa que clourà el cicle de conferències ‘Dijous de Mútua’. Se centrarà en les al·lèrgies més freqüents de caràcter respiratori en els infants. Igual que les anteriors, tindrà lloc a les 18 h mitjançant l’emissió en directe per l’Instagram de MútuaTerrassa i el Facebook Live del diari digital Món Terrassa.

Aquesta sessió porta per títol Al·lèrgies respiratòries infantils i anirà a càrrec del Dr. Felipe Thorndike Piedra, adjunt al servei de Pediatria de l’HUMT i expert en al·lergologia pediàtrica. Conversarà amb el periodista Marc Redorta sobre les afeccions més comunes: la rinitis al·lèrgica i l’asma al·lèrgica. També s’abordaran les particularitats d’ambdues tipologies d’al·lèrgia i dels factors que les poden causar així com als símptomes associats. Thorndike diferenciarà les al·lèrgies estacionals de les perennes -derivades de la pols, el pèl de mascotes o els fongs- i també parlarà sobre les edats en què habitualment acostumen a debutar. Finalment, es parlarà del procediment a seguir en cas de sospita d’al·lèrgia i abordarà també les teràpies existents per tal de tractar-les.

El passat mes de setembre es va iniciar aquesta 21ena edició del cicle ‘Dijous de Mútua’, que aborda temes mèdics d’actualitat com l’impacte de l’activitat sanitària en el medi ambient, l’augment de casos de tuberculosi, el trastorn límit de la personalitat i les autolesions, el dia del part, la rehabilitació olfactiva i l’atenció personalitzada en les dones amb trastorn mental sever.