Les aules de P3 tindran un màxim de 23 alumnes en el proper curs escolar

L’Ajuntament de Terrassa conjuntament amb el Departament d’Educació de la Generalitat i les escoles públiques i concertades de la ciutat han consensuat la proposta de ràtio 23 a partir de P3 per al proper curs.

L’acord permetrà que en la propera preinscripció escolar que començarà al març es contempli una ràtio de 23 alumnes a les aules de P3 en comtes dels 25 que hi havia.

Així ho ha explicat la tinenta d’alcalde, Teresa Ciurana, en el transcurs de la segona comissió ordinària de l’any de Cicles de la Vida, que s’ha fet de forma telemàtica. La baixa natalitat i l’arribada de nous ciutadans obliga a garantir d’una manera coherent i equitativa la matrícula viva en tots els centres de la ciutat, segons Ciurana. L’objectiu és que no s’hagin de tancar línies en els cursos superiors.

La preinscripció escolar per al proper curs començarà el proper mes de març. L’Ajuntament està duent a terme sessions de formació als centres pel que fa a la campanya de portes obertes a les escoles. En aquest sentit, Ciurana ha informat que les visites es podran fer de forma presencial amb grups de 10 persones i amb cita prèvia. També es podran fer de forma virtual a través d’un vídeo que l’Ajuntament publicarà en el seu web, on apareixeran tots els centres escolars perquè els pares i les mares interessats puguin accedir-hi.

La mateixa reunió de la Comissió Informativa de Cicles de la Vida ha servit per informar que l’Escola El Vallès ha estat escollida per participar en el programa Magnet, una iniciativa que lluita contra la segregació i que va nèixer als Estats Units als anys 70.