Les aules del campus de la UPC, espais segurs i confortables

Un espai tancat, per a ser segur, ha de tenir menys de 800 ppm (parts per milió) de CO2. Si en té més, s’ha de regular el nivell ventilant-lo, o bé de forma natural, obrint portes i finestres, o bé de forma forçada.

Amb aquesta premisa el GRIC, el Grup de Recerca i Innovació en la Construcció de la UPC, ha analitzat la qualitat i el confort tèrmic de les aules del campus de Terrassa en temps de pandèmia. Ho ha fet en el decurs de 18 exàmens i amb el 50% de l’aforament màxim. Els resultats han demostrat que els protocols de ventilació de la universitat són àmpliament segurs.

Aquest estudi, però, no només té en compte els nivells de CO2, sinó també el confort tèrmic, de manera que l’aula estigui suficientment ventilada sense que hi faci massa fred ni massa calor.

L’estudi del GRIC servirà per ajustar els protocols de ventilació natural de qualsevol aula, segons les seves característiques. Els nivells de CO2 es poden controlar, de forma casolana, amb aparells que valen uns 100 euros i ventilant quan s’arribi, aproximadament, a les 1000 ppm