Les aules plenes dificulten el repartiment de la matrícula viva

Les aules de Terrassa estan al límit. Ho ha ratificat l’alcalde i regidor d’Educació, Alfredo Vega, en la Comissió Informativa de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat. De mitjana, la ràtio d’alumnes per classe a la ciutat és d’entre 24 i 25 alumnes. És a dir, estan plenes, i això dificulta el repartiment pels centres de la matrícula viva, és a dir, de les inscripcions fora de termini. A primària encara hi ha 82 casos per resoldre, que se sumen als 381 ja solucionats. A secundària la matrícula viva ha estat de 206 alumnes. Aquestes xifres, segons tècnics municipals, no és que siguin més altes que els darrers cursos. El col•lapse a les aules es complica perquè hi ha menys mobilitat de l’alumnat terrassenc. Si altres anys sempre hi havia alumnes que no acabaven cursant a un centre de la ciutat, perquè les seves famílies marxaven, aquest cop aquests casos són pràcticament inexistents.

Una comissió tècnica del Departament d’Ensenyament, el Consell de Garanties, és qui ha de decidir a quines escoles ha d’anar la matrícula viva. Els grups de l’oposició ja han demanat que se’ls informi de quina manera s’acabarà redistribuint aquest alumnat.

D’altra banda Vega ha confirmat que aquest curs 1177 alumnes rebran una beca de menjador del 100% i 2651 rebran la del 50%.