Les biblioteques de Terrassa continuen actives recomanant llibres a través de les xarxes

Les biblioteques de Terrassa han tancat les seves portes però continuen obertes a nivell virtual. La BCTXarxa ha engegat a través del seu Instagram una iniciativa amb vídeos diaris on els bibliotecaris i bibliotecàries recomanen llibres per passar un millor confinament.

La primera recomanació l’ha feta aquest dimarts la directora de la Xarxa de Biblioteques Públiques de Terrassa, Maria Gental. A través d’un vídeo, Gental ha recomanat ‘La col·lecció invisible’ de l’escriptor austríac Stefan Zweig per ser un llibre “que posa en valor les col·leccions i també les relacions humanes, i els objectes, desitjos i tot allò que que ens fa feliços”. Aquest dimecres, la música ha estat la protagonista amb la interpretació amb flauta travessera de l’ ‘Enchantmen’t de Chris Spheeris & Paul Voudouris.

Paralel·lament, la BCTXarxa recomana a través del seu twitter utilitzar l’ eBiblio, el servei de préstec de llibres electrònics per a les persones usuàries del Sistema de Lectura Pública de Catalunya. Es tracta d’un projecte impulsat pel Ministeri de Cultura per a totes les Comunitats Autònomes i gestionat, de forma compartida, per la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i Biblioteques de Barcelona. El servei és gratuït i ofereix més de 10.000 llibres, amb novel·les de tot tipus i les últimes novetats editorials. També es poden llegir resvistes en català i castellà i un arxiu de més de 2.000 pel·lícules. Al web de l’Ajuntament també s’explica com funciona aquest servei de llibres electrònics, al qual poden accedir tots els usuaris que tinguin carnet de qualsevol biblioteca pública catalana. Si no es disposa de cap carnet, les biblioteques estan treballant per donar accés a tothom, un servei que en breu estarà disponible.

D’altra banda, s’ha ampliat el termini del retorn dels documents prestats fins el 21 d’abril. Si l’usuari rep algun avís de retorn de documents, es recomana ignorar-lo durant aquests dies. També s’amplia el termini per recollir els documents reservats fins a 30 dies. Els treballadors no poden atendre presencialment als usuaris però sí poden atendre trucades telefòniques, i respondre consultes per correu electrònic i a través de les xarxes socials.

 

  • Recomanació de Maria Gental, directora de la BCTXarxa;