Les biblioteques municipals reobren portes oferint el servei de préstec amb cita prèvia

El telèfon de la BCT ja fa uns dies que sona amb més freqüència de l’habitual. I és que, per primer cop en els últims dos mesos i mig, les biblioteques de la ciutat han reobert les seves portes per tornar a oferir servei de préstec. Això sí, les reserves s’han de fer a través d’un sistema de cita prèvia i els usuaris han de passar a buscar els llibres de manera individual i a una hora concertada.

Tot i que la situació es fa estranya per tothom, des d’aquest dilluns, els usuaris ja poden passar a recollir els seus préstecs per qualsevol biblioteca municipal, amb l’única excepció de la bd5. Les peticions de llibres o documents es realitzen mitjançant un formulari web de la biblioteca virtual, així com també per correu electrònic o per telèfon.

Tots aquells llibres que s’han retornat en els últims dies són dipositats en caixes i es mantenen aïllats, en quarentena, durant dues setmanes, per tal de prevenir possibles contagis. El sistema de reserves va arrencar la setmana passada i, en només 4 dies, es van recollir fins a 315 peticions, solicitant un total de 704 documents en préstec.