Les biblioteques públiques organitzen un cicle d’activitats sobre el cinema

Les biblioteques públiques de Terrassa han iniciat un cicle d’activitats sobre el món del cinema i l’audiovisual. El cicle, que s’allargarà fins desembre, duu el nom de “Biblioteques, cinema… acció!”

Entre les activitats hi ha xerrades cinefòrums, projeccions de llargmetratges i curtmetratges, música de bandes sonores en directe i activitats infantils i familiars relacionades amb la cinematografia.

La Biblioteca del Districte 3 acollirà fins el 3 de novembre l’exposició “2001: Una odissea a l’espai. L’obra d’art total”, commemorant el 50è aniversari de la pel·lícula d’Stanley Kubrick La mateixa biblioteca acollirà dos dies després la mostra de cinema asiàtic “Àsia més a prop”. Entre el 5 i el 23 de novembre  la Biblioteca Central es podrà veure la mostra “ British! Mostra de cinema britànic”.

Nou servei per visualiztar pelicules en línia

Des de fa unes setmanes està en marxa la plataforma ebibliocat.efilm pels usuaris amb carnet del servei de biblioteques públiques. Es tracta d’una plataforma que conté més de 2.300 pel·lícules, curtmetratges, concerts i documentals de pel·lícules per visualitzar en línia. Cada usuari podrà tenir en préstec dues pel·lícules simultàniament amb un màxim de vuit títols al mes. El temps de visualització de cada pel·lícula és de 72 hores i amb la mateixa validació s’hi podrà accedir des de diferents dispositius.

Aquest servei és gestionat pel Ministeri de Cultura, la Generalitat, la Diputació i el Consorci de Biblioteques de Barcelona.