Les botigues d’animals alerten que la nova llei les farà desaparèixer

Els comerços especialitzats del sector de l’animal de companyia alerten que la nova llei de benestar animal farà augmentar el mercat il·legal de mascotes, reduirà dràsticament els ingressos dels establiments i farà que la meitat hagin de tancar.

Foto Botiga Animals

El sector està d’acord amb l’objectiu de fons de lluitar contra l’abandonament i fomentar l’adopció però no amb les formes que ha triat el govern.

Foto Ocells

No comparteix la necessitat d’un carnet i una formació per als propietaris, que es prohibeixi la venda d’animals a les botigues (excepte peixos) i que s’hagi de fer directament als criadors, als que asseguren que exigeixen menys requeriments. Creuen que tot plegat desincentivarà la tinença de mascotes.

Foto Peixos

Josep Arnas, president de l’Associació del Sector de l’Animal de Companyia, explica que el 95% dels animals abandonats no tenen xip i, per tant, no procedeixen de botiga perquè dels establiments surten identificats i vacunats.

Foto Botiga Col·laboradora Recollida Animals

Per això, demana que es faci una campanya massiva per comprovar si els animals estan xipats. Defensa que aquest és el camí per acabar amb l’abandonament i fomentar la tinença responsable, també per la conscienciació ciutadana, funcions que presten actualment les botigues especialitzades.