Les botigues de petards esperen remuntar les vendes amb la fi de l’estat d’alarma

Aquest any l’Ajuntament de Terrassa ha autoritzat la instal·lació a la via pública de dotze casetes temporals de venda de petards. Són només tres menys que l’any passat, les quals s’afegeixen a les deu botigues fixes que hi ha a la ciutat en una prèvia de Sant Joan que fins a darrera hora ha estat plena d’incertesa. Sense saber quina seria l’evolució del desconfinament ni si finalment es podria celebrar la revetlla, els comerços de pirotècnia han hagut d’anar a corre-cuita. Tot i treballar amb menys antelació del que és habitual, el fet que finalment sí hi hagi revetlla és un motiu d’alegria per aquests establiments.

La reducció de punts de venda de petards al conjunt de Catalunya ha estat del 30% respecte l’any passat, mentre que el descens de vendes està sent del 25%. Tot i això, el sector és optimista i espera que el consum s’animi en els últims dies, gràcies a la fi de l’estat d’alarma i que és ara quan moltes persones estan organitzant realment la revetlla. El càlcul és que cada família es gasti de mitjana 40€ en petards, com l’any passat.

En un any sense grans revetlles populars, l’Ajuntament de Terrassa recomana evitar les aglomeracions i celebrar la nit de Sant Joan en grups reduïts de familiars i amics, mantenint les mesures de protecció i evitant compartir menjar i estris a l’hora dels àpats.