Les Buch enllesteixen «Crit de guerra», el primer llarga durada del grup

«Crit de guerra» serà el nom del primer disc de llarga durada de Les Buch. El grup egarenc de punk es troba en la fase final de la postproducció de l’àlbum. La previsió és que sigui una realitat a finals d’octubre o principis de novembre. Les cançons s’han enregistrat a l’EM Estudi de Terrassa, sota la producció del Xavi Escribano. Ara mateix, la mescla es troba a Ultramarinos, on el Victor Garcia farà el procés final de mastering. Les Buch tenen moltes ganes de compartir-ne el resultat, ja que creuen que la publicació del disc suposarà un pas endavant pel grup.

El nou àlbum constarà de 10 cançons fins ara inèdites, encara que els qui hagin assistit als darrers concerts de Les Buch ja les poden haver sentit. Les lletres mantenen el to reivindicatiu i feminista que caracteritza el conjunt, començant pel tema que titula el disc, un «Crit de guerra» contra les situacions de violència i desigualtat que encara pateixen les dones. Però també amb d’altres, com una cançó sobre els dolors menstruals. Per Les Buch, el resultat global són unes composicions més personals i a la vegada més madures.

Les Buch es van formar l’any 2017, però van esclatar al 2020 gràcies al concurs Sona9, on van guanyar el Premi Joventut. La formació actual d’aquest quartet són la Marina Comelles a la veu i a la guitarra, la Marisa Torrent a la guitarra, l’Anna López a la bateria i l’última incorporació, tot just d’aquest estiu, la Laura Valdés, al baix.