Les càmeres de control de les àrees de vianants ja estan instal·lades i començaran les proves al gener

S’acaba el 2023 i també el termini per finalitzar les actuacions finançades amb la primera convocatòria dels fons Next Generation. En mobilitat s’han destinat 8,8 milions en una vintena llarga de projectes, bàsicament reurbanització de carrers, instal·lació de càmeres i millores en accessibilitat, seguretat i senyalització. Està pràcticament tot enllestit.

Fa pocs dies que s’han acabat d’instal·lar les 37 càmeres previstes que complementen les quinze col·locades amb anterioritat a càrrec de l’ajuntament. Dotze de les noves càmeres controlaran l’accés a les àrees de vianants i quinze a la zona de baixes emissions mentre que les cinc restants només monitoritzaran el trànsit. S’està a l’espera de la validació tècnica dels dispositius per part de l’ATM i el propi Ajuntament abans de connectar-los, al gener, a la plataforma municipal de gestió de denúncies en proves.

Un cop superat el període de prova les càmeres de les àrees de vianants començaran a sancionar amb 80 euros els vehicles que circulin sense autorització per les zones restringides.

Arees Vianants 4

1.600 multes en catorze mesos per circular sense autorització per les àrees de vianants

L’1 de juliol de 2022 les noves àrees del Passeig, Vapor Gran i Seu d’Ègara s’incorporaven a la Rambla i els entorns de la plaça Vella. Des d’aleshores, i fins el 31 d’agost d’enguany, 1.635 conductors han estat sancionats per passar-hi sense permís, enxampats per la Policia Municipal o detectats per les càmeres que ja funcionen a la Rambla i als carrers del Castell i Joan Duch.

D’aquests 129 corresponen a infraccions detectades per alguna de les cinc càmeres de la Rambla i que des des del 2011 sancionen els vehicles que hi passen sense autorització.

 Arees Vianants 2Arees Vianants 3

Notícia relacionada: