La recuperació de les caramelles es consolida a l’Antic Poble de Sant Pere

Les caramelles s’han tornat a sentir a Terrassa el Dilluns de Pasqua. Un cop més ha estat gràcies a La Xemeneia, l’Associació de Veïns de l’Antic Poble de Sant Pere i l’Aula de Música Tradicional Terrassenca, que van recuperar fa dos anys aquesta tradició tant pròpia de Catalunya.

La festa ha començat a la plaça del Rector Homs un cop acabada la missa de Dilluns de Pasqua. Allà han cantat les primeres cançons i els Bastoners de l’Antic Poble de Sant Pere els han acompanyat amb alguns balls.

Tot seguit els caramellaires han iniciat el seu recorregut. S’han aturat davant de diverses cases i han cantat cançons populars pels seus habitants, que miraven des del balcó. Cançons com Maria Cistellera, les Corrandes de Beget, Perdiueta Novelleta o la Muntanyeta.

Acabada cada interpretació els cantaires demanaven la seva recompensa en forma d’aliments. Per aconseguir-ho, feien arribar, amb un pal llarg, el cistell fins el balcó.

Les caramelles, després de recórrer el carrer Major de Sant Pere, els caramellaires han travessat el pont i han continuat el recorregut fins al carrer del Teatre on han posat punt final a la festa.

Les caramelles