Les Cases de la Música presenten una nova edició de “La Clika”, amb la participació de Doctor Prats

La cantata “La Clika”, projecte organitzat per la xarxa de les Cases de la Música, acaba de publicar un doble CD (en format físic i digital) amb les 11 cançons del seu repertori. L’àlbum és fruit de la col·laboració de nombrosos artistes i bandes de nivell, com és el cas dels terrassencs Doctor Prats. També hi han participat El Pot Petit, Dàmaris Gelabert, Auxili, Roba Estesa, Gertrudis, Xiula, Ebri Knight, Jazzwoman, Joan Colomo, Rita Payés i Gessamí Boada. A més, aquests mateixos temes també seran interpretats, en el format propi de la cantata, per la coral infantil Amics de la Unió de Granollers. Les cançons i coreografies destaquen per tractar temes d’actualitat – com el bullying, el gènere o l’amistat -, i difondre valors de solidaritat, comunitat i diversitat pels infants de 7 i 8 anys.

La cantata, dirigida tant a escoles com a les famílies que vulguin cantar-la i ballar des de casa, és el quart any que se celebra. En l’edició de l’any passat hi van participar més de 75 centres. Precisament, aquesta última celebració es va haver d’adaptar a la nova situació causada per la COVID-19 i la final es va realitzar via streaming (com també es preveu que es realitzarà aquest any). Final que van seguir en directe més de 600 famílies i que va obtenir unes 2.000 visualitzacions en tres dies. De la trobada digital en va sortir un vídeo amb més de 120 nens i nenes cantant i ballant les coreografies des de casa.

El projecte educatiu està obert a totes les escoles, les quals s’hi poden inscriure abans de finals d’any a través de la web de La Clika. Els mestres disposaran d’un paquet de recursos pedagògics digitals adaptat a la pandèmia, per preparar la cantata de final de curs, on a més de la música, també es practicarà el moviment, la lectoescriptura i valors universals des de l’aula o des de casa. Uns personatges de còmic de segon de primària de diferents realitats socials ajuden els infants.