Les Cases de la Música segellen la seva consolidació

Salamandra ha estat el lloc escollit per les Cases de la Música de L’Hospitalet, Salt, Terrassa i Manresa per presentar un conveni mitjançant el qual volen reforçar la seva oferta cultural i formativa.

Des que es va posar en marxa l’any 2005, el projecte de les Cases de la Música ha contribuït a consolidar una oferta de música en directe amb concerts i festivals arreu de Catalunya, en col·laboració amb el sector privat i també amb diverses institucions. L’objectiu és que més locals de concerts i més institucions d’arreu de Catalunya s’hi acabin engrescant.

En aquests 12 anys, les activitats de les Cases de la Música han comptat amb 94.000 assistents i han permès gaudir de més de 300 artistes consolidats, més de 200 artistes emergents i 150 de locals. També ha promocionat noves bandes, ha impulsat projectes educatius amb la música com a fil conductor i ha posat la música en directe a l’abast de col·lectius vulnerables, com les persones amb discapacitat.

La Diputació de Barcelona s’ha incorporat recentment al projecte de les Cases de la Música, un projecte que té un altre vessant destacat, com és que diversificar i descentralitzar l’oferta cultural.

La presentació del conveni de les Cases de la Música ha inclòs un tour per diversos equipaments culturals de L’Hospitalet on s’hi fan activitats de formació musical, com a ha estat el cas del teatre Joventut, que avui ha acollir una nova funció del festival musical escolar “Musiquetes”.