Les ciutats com interlocutores a Europa en el curs d’estiu sobre la Unió Europea

La importància del paper de les ciutats com a interlocutors directes amb Europa, l’aplicació de les seves polítiques comunitàries i com les ciutats en poden treure profit. Aquesta és una de les idees que es tractaran el curs d’estiu sobre la Unió Europea que comença amb més de 80 inscrits. La primera conferència s’ha fet aquest dimarts a través de la xarxa per la impossibilitat d’assistència del seu ponent l’Alt Comissariat per a l’Agenta 2030, Federico Buyolo.

Amb tot en la pròxima sessió s’aprofondirà en l’Europa social i pel dia 9 de juliol es tractarà com les ciutats fan que Europa sigui millor per als ciutadans. El curs clourà el dia 16 debatent sobre quin hauria de ser el rol del parlament europeu a la Unió Europea a càrrec de la periodista Griselda Pastor.

Aquesta és la catorzena edició d’un curs que any rere any imparteix coneixements sobre Europa des de totes les seves vessants, depenent de les demandes dels participants i de l’actualitat que marquen les Agendes europees. Els Objectius Globals de Desenvolupament Sostenible també han centrat bona part de la classe inaugural a la Biblioteca Central.