L’arc metropolità reclama mesures i corresponsabilitat per fer front a les ocupacions il·legals

Les ciutats de l’arc metropolità, entre les quals hi ha Terrassa, fan un front comú contra les ocupacions il·legals d’immobles. Diuen que és un dels seus problemes greus i reclamen a les institucions superiors que apliquin mesures per poder actuar davant d’aquestes ocupacions, que en molts casos, van lligades a organitzacions mafioses. Segons dades del Ministeri de l’Interior, Catalunya és la comunitat que registra més situacions d’aquest tipus, sumant el 42% del total d’ocupacions de l’Estat.

En aquest sentit, els municipis que formen part de l’Arc Metropolità demanen al Govern de l’Estat una reforma urgent de la normativa que doni una millor cobertura a l’actuació policial i també que es clarifiqui la tipificació dels delictes de violació de domicili i usurpació de la propietat. Reclamen al poder judicial que faci l’especialització de jutjats i fiscals per poder actuar més ràpidament en aquest casos.

Els municipis també assenyalen la necessitat que la Generalitat i els cossos i forces de seguretat elaborin amb urgència un Pla Especial de Seguretat contra les màfies que trafiquen amb persones i amb la usurpació d’immobles.

Els municipis de l’arc metropolità s’han reunit avui a Vilanova i la Geltrú. Nascuda el 2021, l’Associació la conformen Sabadell, Terrassa, Mataró, Granollers, Mollet del Vallès, Rubí, Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès i Martorell. L’objectiu de l’entitat és establir una estratègia conjunta i coherent de tot aquest àmbit territorial.