Les composicions dels mestres lleidatans del segle XIX Andreví i Carnicer, a l’Auditori

Diumenge l’Auditori de Terrassa ha recuperat les composicions de Francisco Andreví i Ramon Carnicer. Dos dels compositors lleidatants més importats del segle XIX. Amb la proposta Andreví i Carnicer: un stabat mater i un rapte reial, el cicle de concerts Terrassa Música Clàssica ha duta l’escenari aquests dos compositors carlins i lliberals a la cort de Ferran VII.

Ho ha fet de la mà de l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 i del Cor de Cambra de l’Auditori “Enric Granados” de Lleida. Junts, sota la direcció de Xavier Puig.

Durant els anys 1830 i 1836, els compositors lleidatans Francisco Andreví i Ramon Carnicer van ocupar els principals càrrecs musicals en la capital de l’Estat. De fet, Andreví i Carnicer va ser rivals per obtenir la plaça de Mestre de la Capella Reial de Ferran VII. Un lloc que, finalment, va ocupar Andreví.

Amb tot, els dos mestres es van convertir en els màxims referents de la música de l’Espanya del moment. Concretament, de la sacra (amb Francisco Andreví) i de l’òpera (per Ramon Carnicer).