Les cooperatives escolars venen al Mercadal els seus productes

Aquestes són les parades de productes, artesanals i fets amb materials reciclats, de les cooperatives que han posat en marxa aquest curs els alumnes de 5è de primària de 4 escoles de la ciutat. Cultura Pràctica va ser la primera. Després s’hi van afegir El Vallès, Serra de l’Obac i, aquest curs, Font de l’Alba.

Els punts de venda s’han instal•lat al Mercadal i en pocs minuts alguns articles s’han exhaurit per la bona acollida del públic.

Al llarg de tot el curs uns 200 alumnes han treballat transversalment el concepte d’emprenedoria fins aconseguir crear i gestionar aquestes empreses col•lectives.
Així, han posat nom a les cooperatives, han creat un logotip i també han gestionat tota la paperassa: van arrencar el projecte amb un capital inicial que van aportar ells mateixos, han registrat la cooperativa al Servei d’Educació i han aconseguit el NIF i el permís per instal•lar-se al mercadal sol•licitant-los al Servei de Comerç.

L’alcalde de Terrassa en funcions, Alfredo Vega, acompanyat del tinent d’alcalde, també en funcions, Manuel Giménez, han visitat les parades i han comprat alguns productes.

Un tant per cent dels beneficis aconseguits amb les vendes es destina a una ONG o fundació que els mateixos alumnes trien en assemblea. La resta s’invertirà en una activat lúdica col•lectiva.

El projecte Cultura Emprenedora a l’Escola està impulsat i coordinat per la Diputació. A Terrassa el gestiona el Servei d’Educació i el Servei d’Emprenedoria i Economia Social de l’Ajuntament. De fet l’activitat s’emmarca en el programa del món educatiu del Pla Estratègic de l’Economia Social i Solidària de Terrassa, aprovat al ple el passat mes de febrer.