Les dades epidemiològiques constaten que la pandèmia ha entrat en fase de retrocés

El ritme de contagis d’aquesta sisena onada sembla haver superat el seu pic màxim, després d’un mes i mig creixent sense parar. A Terrassa durant aquest cap de setmana s’han detectat poc més de 1.000 positius, fet que contrasta amb els 2.300 de dilluns passat. A dia d’avui ja són 68.519 els habitants del municipi que han passat el virus.

També segueix a la baixa la Rt de la ciutat, amb una velocitat de propagació de 0,60, senyal que la pandèmia es troba clarament en fase de retrocés. Així ho demostra també el nivell de risc de rebrot, que se situa lleugerament per sobre de 2.600, després de baixar en més de 3.000 punts durant l’última setmana.

Una altra mostra de millora de la situació epidemiològica queda reflectida als hospitals. I és que, de mica en mica, els centres sanitaris de Terrassa van veient reduïda la xifra d’ingressats. Des del passat dilluns, els malalts de covid hospitalitzats han disminuït en 22, passant de 203 a 181. D’aquests, n’hi ha 159 a planta, 9 a la UCI, 6 a semicrítics i 7 que reben hospitalització domiciliària. En l’apartat de defuncions, a Terrassa durant aquesta setmana han mort 12 persones més per covid, fet que eleva a 632 les víctimes mortals a causa de la pandèmia.

Pel que fa a les escoles, el nombre de persones confinades es manté a la baixa. Segons dades del portal traça covid, aquest dilluns hi havia a Terrassa un total de 880 casos confinats, entre alumnat i personal docent.