‘Les dones pioneres de la Unió Europea’ arriben a l’ESEIAAT

El vestíbul de l’ESEIAAT, l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa, acull l’exposició ‘Les dones pioneres de la Unió Europea’. Es tracta d’una mostra itinerant de la Diputació de Barcelona que ret un homenatge a deu dones que van contribuir al desenvolupament de l’Europa que coneixem avui en dia.

Són Anna Lindt, Clara Campoamor, Louise Weiss, Marga Klompé, Melina Mercouri, Nicole Fontaine, Leonilde Iotti, Simone Weil, Sophie Scholl i Ursula Hirschmann. Totes, han estat dibuixades per l’artista Pierre Marquès, per encàrrec de l’Observatori Europeu de Memòries.

Simone Wiel, retratada per Pierre Marquès.

De cadascuna d’elles els visitants podran saber els fets mes rellevants a les seves vides que les fan mereixedores de protagonitzar aquesta mostra. Són lluitadores de la resistència, supervivents de l’Holocaust, científiques, polítiques o artistes destacades que amb la seva activitat i actitud van inspirar l’actual UE.

Clara Campoamor és la representant espanyola d’aquesta selecció. Campoamor va ser escriptora, política i diputada durant la Segona República. El seu activisme a favor dels drets de les dones va contribuir a aconseguir el sufragi universal.

Clara Campoamor, retratada per Pierre Marquès

Clara Campoamor, retratada per Pierre Marquès

La mostra Les dones pioneres de la Unió Europea estarà oberta a tots els públics fins el 19 de juliol, de 8 h a les 21 h, excepte dissabtes i diumenges.

Fotos: Ajuntament de Terrassa