Les dones planten cara a les violències masclistes amb la 5a marxa de torxes

Un centenar de dones, vestides de negre, han participat en la 5a marxa de torxes no-mixta convocada per Comitè de Vaga Feminista de Terrassa. Una iniciativa reivindicativa que serveix de prèvia a la commemoració del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones.

«Davant les violències masclistes ens hi trobareu de cara» és el lema d’aquest any. L’acte ha començat amb una enganxada de cartells al terra del Raval, amb les demandes d’aquests col·lectius cap a l’administració local: transversalitat de gènere a totes les polítiques públiques o un punt d’atenció a dones en situació de violència les 24 hores del dia de dilluns a diumenge, per exemple.

 La 5a marxa de torxes s’ha iniciat en silenci, en senyal de respecte cap les dones assassinades en el que portem d’any. Ha començat al Raval i s’ha aturat a diversos punts del recorregut. Un d’ells, davant la comissaria de la Policia Nacional on s’ha llegit un manifest, s’han encès bengales i s’ha llençat pintura lila contra la façana.

El recorregut ha finalitzat a la Plaça Nova amb una gran rotllana de les manifestants, una traca i foguera.

Un cop desconvocat l’acte, la policia municipal va identificar 3 de les dones que hi havien participat i es van aturar en un bar de camí cap a casa. Una d’elles ho va ser per gravar els agents. Les dones afirmen que l’actitud dels policies va ser autoritària. Diuen també que van escorcollar les bosses sense guants i que ells també les van gravar.