Les dues pròrrogues dels serveis d’aigua i d’autobusos, i el Vapor Ros, principals temes del ple de novembre

El ple de novembre d’aquest dijous s’ocuparà des dues pròrrogues de dos contractes bàsics per la ciutat: el del servei de l’aigua i el d’autobusos.

Pel que fa a l’aigua l’Ajutament espera que aquesta sigui l’última pròrroga forçosa. La darrera, aprovada al maig, s’acaba el nou de desembre i d’aquesta manera s’ampliarà sis mesos, fins el 9 de juny.

La pròrroga del servei d’autobusos a TMESA és d’un any, de l’1 de gener del 2018 fins el 31 de desembre. És la setena pròrroga, des que el contracte va finalitzatzar el 2009. La llei encara permetria una vuitena, fins a finals del 2019, però l’Ajuntament també espera, que aques cop sí, es renovi la concessió.

En l’ordre del dia també hi apareix la modificació puntual del POUM en l’àmbit del Vapor Ros. El punt, però, es podria retirar si no s’aconsegueix una majoria. ERC-MES hi està en contra i la resta de grups han dit que s’hi abstindrien.

En als acords de junta de portaveus, és previst que se’n llegeixi un en relació a l’alliberament dels presos polítics. El PSC estaria favor de la proposta d’ERC per il·luminar de groc la façana de l’Ajuntament fins que no siguin posats en llibertat.

L’oposició portarà sis propostes de resolució. TeC vol promoure adhesions al protocol de dol en casos de feminicidis; el PDeCAT proposa un pla de dinamització per al Mercat de la Independència; Ciutadans demanarà el resultat del desplegament del programa de Garantia Juvenil; la CUP vol que l’Ajuntament internalitzi la gestió dels serveis de menjador de les escoles i el PPC demana que l’Ajuntament de Terrassa surt de l’AMI.