Les dues seleccions espanyoles d’hoquei herba acaben cinquenes al Campionat d’Europa

Les dues seleccions espanyoles d’hoquei herba, amb una àmplia representació egarenca, han acabat cinquenes al Campionat d’Europa que ha acabat aquest diumenge a Àmsterdam, Holanda.

El combinat dirigit per Fred Soyez ha acabat la seva participació en aquesta competició amb una victòria davant Polònia (2-1). Álvaro Iglesias ha avançat els RedSticks al minut 16 mentre que el terrassenc Josep Romeu, de penal córner, feia el segon en el minut 45. Polònia, ja a les acaballes del partit, ha fet el seu únic gol. El títol ha correspont a Holanda. Bèlgica i Anglaterra han completat el podi.

Amb aquesta cinquena plaça, l’equip espanyol millora el sisè lloc de l’últim Europeu. El seu proper objectiu serà la final de la World League, que se celebrarà al desembre i on el combinat de Soyez es medirà a les set millors seleccions del món.

Cinquè lloc femení

A l’Europeu femení, cinquena posició també per a la selecció espanyola. Dissabte derrotava per 7 a 2 Irlanda. Cristina Guinea, les egarenques Maria Tost, Carlota Petchamé, Lola Riera, per partida doble, la també terrassenca Marta Segú y Rocío Ybarra han estat les autores dels gols. A més, Begoña García va rebre la distinció individual a la màxima golejadora del torneig. El títol, al igual que els nois, ha correspost a Holanda, també seguida de Bèlgica i Anglaterra, en segona i tercera posició, respectivament.

L’altra bona notícia per al conjunt d’Adrian Lock ha estat la confirmació, per part de la Federació Internacional, que la selecció femenina disputarà el proper Campionat del Món de Londres l’estiu de l’any vinent. Les RedSticks s’han beneficiat de la victòria d’Holanda a l’Europeu per guanyar aquesta darrera plaça. Així doncs, l’equip espanyol femení tornarà a un Mundial, absent des de 2014.