Les embarassades obeses i amb diabetis podrien córrer el doble de risc de tenir fills amb TDAH

Durant qualsevol procés d’embaràs, el pes i l’alimentació de la mare seran dos elements fonamentals per al desenvolupament del nadó. Així ho recalca un estudi pioner, liderat pel Servei d’Endocrinologia de Mútua Terrassa, amb col·laboració del Servei d’Obstetrícia. Els resultats de la investigació apunten que les embarassades amb diabetis gestacional i obesitat corren el doble de risc de tenir un fill amb TDAH. L’estudi, doncs, posa en relleu la importància de controlar l’increment de pes durant els nou mesos de gestació.

En el marc d’aquesta investigació s’han estudiat els informes de 1.036 infants nascuts de dones amb diabetis gestacional. El 13% d’aquests casos acabaven presentant Trastorn per Dèficit d’Atenció amb Hiperactivitat, una afectació que encara avui en dia planteja molts interrogants.

L’estudi ha estat publicat recentment, a nivell internacional, a la revista de la Societat Americana d’Endocrinologia. El nombre estimat d’infants de tot el món d’entre 3 i 17 anys diagnosticats amb TDAH és de més de 6 milions, segons dades del 2019